Medicina - Tabela de conteúdo

Eczema numular

A patofiziológusok egyetértenek abban, hogy az ekcéma kialakulásának legnyilvánvalóbb oka a bőr normális működésének megsértése, csökkentve az immun- és regeneratív tulajdonságait.

Átmérőjük nem haladja meg a három centimétert. A szín halvány rózsaszíntől pirosig, sőt lila-kékig terjedhet. A kiütés megjelenését súlyos viszketés kíséri,ami komoly kényelmetlenséget okozhat a betegnek, megzavarva a szokásos rutinját.

Minden, amit tudnod kell a Numular Eczema-ról

Ritka esetekben a kiütés izzadása csatlakozik a kiütés elemeihez - a foltok felszínén a betegek átlátszó folyadékcseppeket észlelnek.

Az akut fázis után kezdődik a kronizáció. A bőr kiütése megszárad, a bőr pelyhek és repedések, kéregek jelennek meg.

  • Vörös foltok bukkannak fel a lábakon
  • Numular ekcéma - okok, tünetek és kezelés - Étrend August

A kiütések általában megjelennekvégtagok, de a test más részein is előfordulhatnak. A kedvenc lokalizációs helyek nincsenek. Súlyos esetekben a helyi változások mellett enyhe láz, gyengeség, letargia, álmosság. A kiütés eltűnése után a bőr az érintett területeken hosszú ideig vékony marad, repedésekkel borítva. A betegség szövődményei Nummuláris ekcéma, mint más betegségek,A helyi vagy általános immunitás csökkenésének hátterében keletkezett szövődmények a másodlagos bakteriális fertőzés kötődése formájában jelentkeznek.

eczema numular

Ez eczema numular a ténynek köszönhető, hogy a személy az érintett bőrt fésül, és piszkos körmökkel mikrobiális anyagokat hordoz. Klinikailag ez a folyamat hirtelen megnyilvánulláz, hidegrázás, fejfájás, szédülés, hányinger és még hányás. A kiütés helyén sárgás tartalmú buborékok jönnek létre, rendszerint puszta.

eczema numular

Ha egy ilyen buborék lyukasztott vagy szakadt, akkor egy eróziós felület marad a helyén, ahonnan kellemetlen szag keletkezik. Az ilyen ekcéma második súlyos szövődményelehet az általánosítása vagy az úgynevezett erythroderma.

* Medicina - Tabela de conteúdo

A gyulladás kiterjedt bőrfelületekre terjed ki, piros foltok és duzzanat jelennek meg. Az orvosoknak figyelmeztetniük kell a betegeket a fenti tünetek veszélyére, és javasolniuk kell, hogy azonnal lépjenek a kórházba. Fotó az érintett bőrfelületről, amelyet dermatoszkóppal vettünk. Ez az eszköz meglehetősen erős növekedést tesz lehetővé, így láthatja az epidermisz legkisebb részleteit.

Nummularis ekcéma: okai és kezelése

Ezen eljárás mellett szükséges a beteg életének és egészségének teljes története. Ez segít meghatározni a betegség okát. Ritka esetekben, ha külső kiütés elemei vannakhasonlítanak a pikkelysömörre, a rühre vagy a gombás fertőzésre, ajánlott, hogy a kenetet mikrobiológiai vizsgálatokkal végezzék el az érintett területeken.

Eczema numular eredmény általában egy héten belül ismertté válik. A hivatalos orvoslás kezelése Integrált megközelítés a megkönnyebbülésrebetegségek, mint a nummuláris ekcéma. A kezelés sok időt vehet igénybe, és türelmet igényel.

Minden, amit tudnod kell a Numular Eczema-ról

El kell kezdeni azzal a ténnyel, hogy az ekcéma egy másik, látens patológia megnyilvánulása, ezért először is szükséges kezelni. A remisszió sikeressége a beteg vágyától és hangulatától függ, ezért rendkívül fontos az orvos és a beteg közötti kölcsönös megértés és bizalom elérése.

A fő kezelési módszer a használatszteroid kenőcsök. Csökkenti a gyulladást, a viszketést és a vörösséget. Fontos, hogy szigorúan kövesse a szakember ajánlásait, mivel a gyógyszereknek komoly mellékhatásai vannak. Ezen túlmenően, az orvos tüdő nyugtatókat, antihisztaminokat és gyógyszereket is előírhat, amelyek javítják a véráramlás sebességét a mikrovaszkuláris rendszerben.

eczema numular

Discoid ekcéma nummularis dermatitis : népi jogorvoslattal történő kezelés Ha a beteg eczema numular gyógyszere néhányokai nem teljesülnek, akkor szabadon hivatkozhat a kézműves egyenértékűre.

A hagyományos orvostudomány az anyától és a mostohaanyától, a tojás és az ecet kenőcsétől, a fekete szőlőből származó ropogós kenőcsöket kínálja. Érdemes megjegyezni, hogy ezek az alapok érvényesek. Ezért minden ilyen kezelést óvatosan kell kezelni, és a legcsekélyebb romlás jeleivel vagy további sérülések megjelenésével a kórházba haladéktalanul el kell menni.

Prognózis és megelőzés Az érme típusú numerikus ekcéma nagyon kétes előrejelzést mutat. A teljes visszanyerés esélye majdnem nulla.

eczema numular

A betegség gyakran megismétlődik, amikor a kezelést leállítják. Ennek a patológiának a megelőzése érdekébena bakteriális, gombás fertőzések időben és teljes körű kezelése.

Korlátozza a bőrrel való érintkezést az aktív vegyi anyagokkal a munkahelyen és a mindennapi életben, valamint mérsékli a testet. Kapcsolódó hírek.