A National Psoriasis Foundation (USA) konszenzus irányelve a plakkos psoriasis kezelésére

Psoriasis guidelines

Tartalom

  Megjelenés: A National Psoriasis Foundation USA konszenzus irányelve a plakkos psoriasis kezelésére Az irányelv célja, hogy gyakorlatias, könnyen használható útmutatóként szolgáljon a közepes fokú vagy súlyos plakkos psoriasis kezelésére javasolt systemás szerek alkalmazásával kapcsolatban, a beteg számára optimális terápia kiválasztásában.

  psoriasis guidelines psoriasis scalp treatment reddit

  Az irányelv január án jelent meg az Archives of Dermatology folyóiratban "Consensus Guidelines for the Management of Plaque Psoriasis" címmel. Nyolc gyógyszer tekintetében összegzi a legújabb vizsgálati eredményeket, és ajánlásokat fogalmaz meg ezek alkalmazásával kapcsolatosan.

  Az újonnan publikált irányelv célja, hogy támpontot nyújtson az oralisan adható, valamint a célzott biológiai terápiás készítményekkel kapcsolatban akkor, ha a plakkos psoriasis lokális kezelése psoriasis guidelines nem elegendő.

  psoriasis guidelines hogyan szabadultam meg a pikkelysömörtől két hét alatt és örökre

  Egyértelműen kimondja, mely eljárások biztonságosak" - állítja az irányelv kidolgozásában közreműködő Dr. Sylvia Hsu, a hustoni Baylor College of Medicine dermatológus professzora. Jó példa erre a ciklosporin, oralisan adható immunszupresszív szer, alkalmazása rövid távon javasolt, legfeljebb 12 hétig, míg az FDA irányelv megengedőbb e tekintetben, legfeljebb 12 havi alkalmazást ír elő.

  Egy másik példa az ustekinumab, amely az irányelv alapján hatékony és biztonságos első vonalbeli kezelés, míg korábban csupán másod- és harmadvonalbeli szerként javasolták. Az alábbiakban rövid összefoglaló olvasható az egyes hatóanyagok alkalmazására vonatkozó ajánlásokból.

  psoriasis guidelines a szem közelében vörös folt hámlik le